Rabu, 28 September 2011

conVo POLIMAS 2011





Salam u All ^__^
Skrg nie Mggu bz utk POLIMAS... Kami yang xconvo pun terbz gak lah haa... Pape Pon TAHNIAH  saya ucapkan kpd akak2 n abang2 sekelian... Nanti kami lak yang convo, insallah.. :)


Emm post ckit je hari nie, nnt ble dh xbz nak post ag... byk ag ceter nie, haa! 
Be continued... Wait n see Okeh!  Daa...
Suke? Like Je :)

Sabtu, 24 September 2011

Makanan k'sukaan Aliah

Hallo u all.... mcm mane hari2 kowg smue? mesti okey kan? Alhamdulilah ^____^


Hari ni sye nk cete tentang makanan kegemaran sye... Sye rasa lah kan, yang disebut segabai makanan kegemaran, kite mesti pandai masak makanan tersebut...baru boleh dikatakan sebagai makanan kegemaran... bukan taw makan jekan? hee! kowang sokong xdengan pendapat sya ni? haa!
Dalam byk2 mknan, mknan y paling sye suke ialah..... LAKSA!!!
hahahaha.... mybe ader gak sesetengh2 owg 2 gian ngn laksa mcm sye nie... n mybe ade gak kot y xske ngn laksa an, emm... pape pon depend to u self lah kot, hihi... byk an laksa dkt Malaysia nie, haha... y sye taw pon dkt Mlysia jelah y ade laksa, xtw lah plk kot dkt London, United Kingdom, Jepun, Paris kot ade gak laksa, mne taw an... >___<
Sye ase mcm nk merantau je, slruh negeri utk rasa laksa2 dkt dunia nie, insallah... ^_^
Y sye plik an, stiap laksa y dibuat stiap ngri 2 b'lain dr sgi ape ye? byk sgt ke bezanye 2..
Laksa y pnah sye rse cme laksa perak je... 2 pon ase mcm biase je an... sdp gak...

nie laksa perak

laksa perak nie, asenye buat sndri... besa2 laksanye... sye  pernah bli laksa nie dkt kuala kangsar... tpi laksa teluk intan xmcm 2.. laksanye biase je...

laksa sarawak

laksa sarawak nie mcm nmpk byk jer beza dr laksa ngri2 laen, sbb udang 2, xnah ag mkn laksa ade udang... tpi xtw lak, kot kowg pernah mkn laksa ade undg an... mybe bergantung pd pmbuat laksa 2 gak kot... 





nie laksa perlis

Nie lak laksa perlis, Ase mcm sme je ngn laksa perak.. huhu... tpi xtw lak,kot rase die laen.. kenikmatan skwtu mkn 2 y penting.. tgok mmg smue sme je an... skg sye stdy at kedah, sye mkn laksa kedah lbih kurg nk sme laksa perak je, ase mcm xde bezanya je... laksa perlis nie ape lah istwanye kan, xnah ag g perlis... kedah dekat dh ngn perlis, tpi sye nie jer xnah ag g jln2... bz sgt koz, haha... insallah, nnt ader mse nk g perlis... 

bunga kantan


sye ske sgt ngn bunga nie... sdpppppppp sgt2... msk byk2 pon tak pa, sye sgup hbis an (tamak sgt lah) hehe... 




                 
                              
                                                       laksa kering

Sye panggil laksa nie, laksa kering... sbb die kering, susah nak rebus.. lambat sangat2... sye kurang berminat laksa nie... 



laksa basah

sye rase better laksa basah lgi.. sbb laksa basah senag nk rebus... sekejap je rebus, dah masak... laksa basah pun sedap sangat10... warnanya pun cantik... 



Orght! mari kte ramai2 majukan makanan di Malaysia... Siapa lagi y nk majukan klau bukan kte sebagai rayat Malaysia kan? klau sesiapa yang suke sangat laksa mcm sye nie, ayuh! kte mempelbagaikan lgi laksa n mempersedpkan lgi laksa di Malaysia ni... ^____^

Okeh lah! mybe ini je kot post yang sya nk cetekan ni... mintak maaf jika ada salah silap di dalam post ini... bye! 

Suke? Like Je :)

Rabu, 21 September 2011

B'cuti At Sungai Petani (SP)

Assalamulaikum... 


Ape Khabar kowg smue? sihat ker? harap2 kowg smue sihat sellu yerk.. ^_^
Arinie sye nk cete tentang percutian pd sambutan hari Kemerdekaan 
hari 2... Tahun ni Merdeka disambut 17.09.2011 hari Jumaat... So at kedah nie memang hari jumaat dh cuti kan... Jdi, dibwk ke hari ahad lak... Ctie mggu lepas 3 arie lah kirinye... Dah cti lama nie, rase boring lak duk dkat kolej kediman je, sye wt keputusan utk g Sungai Petani, rumah kwn sye Nur Hidayah, dkat Tikam Batu...  At list klo owg kmpung dekat Perak tnye ape ade dkt kedah 2, boleh la jawab an, haa! so sweet... Datuk K, suami Datuk Siti, sye rase asal dari sne... Tapi xjmpe die pun, hii.. Datuk Siti n Datuk K rajin pergi melawat sekolah ke sekolah... 

   Gambar hiasan (di Permatang Pasir, tikam batu)

Sye g sne naik bas City Liner...  Ya allah! tuhan sje lah yang tahu... Berebut kot naik bas... Sye xpernah lagi naik bas berebut... sbb sye pon xpernah jalan mana2, haa! So, bagi sye itu kenagan manis dalam hidup sye... waktu nak naik 2, berdebar je, bila dah dapat tempat duduk, tenang je, haa ^_^

                         
Gambar Hiasan


Esoknye 2, saya g jalan at SP, saya g Central Square... Shooping sakan ngn kawan2..  Meriah sngat aktivi b'shoping, haa! ^_^

central square



cantik anak patung 2 ^_^


Dah penat berjalan, perut pun lapar... so sye cadang dengan kawan2 nak g makan at KFC je... Perut dh lapar, tak larat nak jalan tempat lain dh... Pilih KFC sebab dekat, dalam Central Square je...Tengok at KFC ramai orang...  Tapi nak wat mcm mana, terpaksa lah beratur jugak... Lapar punyer pasal, haaa! >____<

Nie smue gambar at KFC Sungai Petani


saya n kamaliah

saya, kamaliah n iza



Masyunie,Nazurah n Hidayah

Tpi ada ag sowg kawan yang xada dalam ni... Dia ada hal ckit, ... huuu... Namanya Khairin... So sweet erin! 
Kte orang shooping smpai malam, tpi xbli barang byk mne pun, tapi y melambatkan kte orang sbb tengok wanyang cete........  scret! haa... Sbb ceritanya 2 mcm xada manfaat pun, huu... Tajuk mcm seram, tpi... Emmm... Siapa yang tgok mesti tahu... Patut lah murah yerk.. haa!

Saya come to back at poli hari ahad... Rasa malas nak balik Poli, rasa mcm xpuas je cuti, haa! Tapi fkirkan balik, kata hati jangan di ikutkan sangat, huu... Enjoy sampi bila pun xkan puas, btoi x? hiii.. Macam biasa, balik kene naik bas ag, waktu dekat rumah terfikir dah, nanti naik bas kene berebut lagi, xnakkkkkkkkkkk... xsanggupppppp... tapi waktu balik nasib baik bas dah ada at bus stop, n owang pun xramai, so xperlulah nak berebut... Balik dengan Tenang, haa!

Bus stop at SP

Percutian 4 hari 3 malam, amat bermakna bagi saya... Saya happy sangat10... At rumah Hidayah pun seronok, sebab mak Hidayah masak Lasak.. Laksa favorit saya... Suke sangat... Time kasih kepada keluarga hidayah y menerima kehadiran kami dan kawan2.. Terima Kasih sangat2... Insallah, kalau ada masa, saya akan datang lagi.. hee! 

Terima Kasih Daun Keladi, Ada Masa Datang Lagi, ^____^

Sekian, Terima Kasih ('_'!) penat wt cete nie


Suke? Like Je :)

Rabu, 14 September 2011

TerBaek Awie Rafael!!!

Di malam hari y penuh dengan ketenangan... mengisi masa dengan update blog... 

video


ske sgt10 lgu nie...
sye hrap kowg enjoy bila dgr lgu ni.. ^___^




okey, Gud Nght!
Suke? Like Je :)

Isnin, 12 September 2011

Raye 2011

Assalamulaikum... 

Post utk rye asenye xwt ag kot, haa (bajet)
so, arie nie nk wt post tntg 1 syawal lak... 
orght! bermula lah cerita karut marut dariku



pg rye 1 syawal ^_^

Gmbr kat bwh nie lak, gmbr wktu open house at mah mmber dkat jitra... tak 1 syawal dh kot wktu open house nie... dh byk syawal, haa!


Mke kenyang jer smue, haa ('_'!)


nie smue kmi y g open house. Dr kiri atas<sye, kama, ieza, erin, yunie n hdayah >      >___<


kpd saibh, has, sue, zura n kwn2 y laen y xdpt g 2, kte owg xlupa, kte kowg dh tlg mkan skali utk kowg, hee ^_^     Oke, nie je y gmbr kmi amek, xsmpt amek byk2 pon... sbb urgent nk lik! huuu (kalah bz lectre, hii)
pape pon kmi smue hpay sgt10...  klo kowg nk wt open house, jgn lupe jemput kte owg okey... hee (xmalu nk promote diri lak,haa)

orght! smpi sni shja post utk arini.. klo ade activiti y best, insllah sye post lagi...
Daaa! bye... Sekian, Terima Kasih dr Kami smue *_*


Suke? Like Je :)

Khamis, 8 September 2011

Assalamualikum...


Ape khbar kowg smue..  ^_^
Boring lak asernye ari nie... xtw nk wt pe... smbil nk mghilangkan boring nie, tfkir lak, baek wt posts at blog ag bgus an, hehe! xlah trase sangat boringnye...


Arie nie sye nk cete tntg kerongsang... kowg ske x ngn kongsang berjuntai?

Example jer!

Sye ske la ngn kongsang mcm nie... sbb klo kte pkai tudung fysen skg nie y mcm tudung ekin 2, kte just pkai kongsang 2, dh nmpk kmas, dh bergaya... ^_^ ... tpi klo pkai kerongsang y biase pun, bergaya jugak, depend kpd si pemakai lah kot, haha!!

Nie ada lah sikit koleksi kerongsang y sye suke... sye just amek gmbr at google je... bukan kerongsyg sye, ciplak je kerongsang nie, huhu!






y nie nampak mcm pearl lak... bajet jer 2, haha!!



ramai y ske mcm nie, simple td mnrik

y nie xmenarik, sbb dr atas smue same besa



yang nie xske, sbb warna mas 


Lgi pon warna emas, sye xbraper nk sker sgt.. sye ske lgi warna silver... smue kerongsang sye warna silver.. xpnah satu pon ade warna mas... bg sye warna mas ssuai utk barang perhiasa bg gelang, rantai, subag n banyak ag lah... 

So kpd y berminat mcm sye nie jgak, jom kte kumpul kerongsang byk2 smpi jdi gunung, haha! ^_^

Okey!  smpi sni shje coretan sye dihari ini.. pnat dh mgarang ('_'!) haa! <bajet je 2>

Sekian, Wassalam >______<





Suke? Like Je :)

Sabtu, 3 September 2011

At poli

Assalamulaikum.... 
02.09.2011 tarikh ku pulang dr perak ke kedah, Waaaaa! sdh lah :(
Rye xpuas pon ag... rye pon trase mcm xraye jer... 
nak rye lgiii... xpuas lah... (dlm atie ku bkata2 swktu bsiap2 nak lik kedh)
tpi aper kan daya, sye sbgai seowg siswa perlu meneruskan pjuangan utk trus bljr... sye kuatkan dri utk terima smue nie ngn redho... 


superman balikdr kmpung (sekdara gambar hiasan)


Pape pon lpas nie sye akan bhadapan ngn test, quiz, present, xsment, public speking n mcm2 ag...







Aduh! bmacam2 lgi rintangan hdapi lpas ini... sye plu kuatkan smgt... plu truskan pjuang ni utk mcpai kjyaan...





okeh la! smpi snie jelah kot... nnt klo ader mse up date ag... 
bye!! wassalam... ^___^


Suke? Like Je :)